Trinity College London - Pop & Rock - De Muziekflat - Pianoles, Gitaarles, Muziektheorie

Ga naar de inhoud
Trinity College London - Rock & Pop
Trinity College London (TLC) is een examencommissie gevestigd in Londen die muziek examens verzorgt in wel 70 landen. Trinity certificaten en diploma's zijn een waardevol bezit. Ze kunnen je toegang geven tot bijvoorbeeld de Rock Academie, Pop Akademie. of het conservatorium. Het mooie van Trinity is dat zij een 'Rock & Pop' afdeling hebben, waardoor je niet met klassiek of jazz, maar met bijvoorbeeld Jimi Hendrix naar de eindstreep kan. De Muziekflat helpt je deze examens te behalen.

Uitvoerende Examens

De uitvoerende examens van Trinity bestaan uit 8 grades (1-8). Voor iedere 'grade' moeten er 3 stukken worden uitgevoerd die je mag kiezen uit aangeleverde lijsten. Eén stuk moet een zogenaamde 'Technical Focus Song' zijn, waarin essentiële technieken en vaardigheden zijn verwerkt. En één stuk mag eventueel een (gelijkwaardig) eigen keuze lied zijn.

Tweede deel van het examen zijn de 'Session Skills': prima vista naspelen van een melodie (playback) of improviseren over een gegeven akkoordenschema in een gegeven stijl (improvisation).

Theorie Examens

De theorie examens van Trinity komen in 8 grades (1-8). De focus ligt hierbij op:
  • Beheersen van het notenschrift
  • Leren van de algemene muzikale woorden en termen (Algemene Muziekleer)

"Advies is om de theorie via de nederlandse HaFaBra examens te behalen."

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Trinity diploma, licentiate diploma and fellowship

Trinity biedt na de 'graded exams' diploma's in 3 disciplines en 3 gradaties: Associate TLC, Licentiate TLC (eq. to Bachelor) en Fellowship TLC (eq. to Master), echter kunnen die alleen vanuit klassiek of jazz worden behaald. Een goede keuze is derhalve om na de 'graded exams' verder te gaan op bijvoorbeeld de Rock Academie, Pop Academie of het conservatorium.
De Muziekflat Lemmer
< >
Lijnbaan 14 - 1
8531JR Lemmer
          Tel.: 06-222.35.446
Terug naar de inhoud